Vanliga frågor

Sitter hundarna och skäller hela dagarna?
Nej, det gör dom inte. Vi skulle inte orka arbeta och hundarna skulle inte trivas i en sådan miljö. Det kan skällas till vid enstaka tillfällen när det t ex är dags för promenad eller om någon knackar på dörren under dagen.
På eftermiddagen när det är dags för hemgång kan det bli lite livat. Hundarna är glada och lite uppspelta för att matte/husse kommer.
En hund som skäller oavbrutet under dagen på dagis trivs inte i miljön, och då behöver ägaren hitta en annan lösning för hundpassning.
 
Tar ni emot alla raser på dagis? Hur lång tid tar det att få en dagisplats?
Ja, vi tar emot alla raser så länge hunden är social och går bra ihop med andra hundar. Vi har inga rum eller boxar där hundarna sitter ensamma, hundarna rastas i grupper, därför måste en dagishund fungera väl tillsammans med andra hundar.
Vi har en kölista till våra platser, men det är inte den som stått längst på listan som får plats först. Vi erbjuder plats till den hund som verkar passa bäst i i den grupp där en plats blivit ledig. Allt beroende på temperament, storlek och kön.
 
Tar ni emot löptikar? Tar ni emot okastrerade hanar?
Ja och ja.
Löptikar hålls i egen avdelning och rastas tillsammans med andra tikar.
Naturligtvis tar vi emot okastrerade hanar. Vi sätter samman grupper så att alla fungerar tillsammans.
 
Om det händer min hund något på dagis, berättar ni det för mig då?
Självklart gör vi det. Vi vill ha en bra dialog med ägarna till de hundar som går på dagis. Har det hänt något under dagen, t ex att din hund varit lös i magen eller kliat sig onormalt mycket så talar vi om det när du hämtar din hund på eftermiddagen. Skulle det hända något akut under dagen ringer vi naturligtvis dig direkt.
Om en hund skadas eller insjuknar akut tar vi givetvis hunden direkt till veterinär.
 
Om det skulle vara så att din hund inte trivs på dagis så talar vi om det. Vi vill att de hundar som går på dagis trivs, de är ju så att säga våra arbetskamrater. Alla hundar trivs inte på dagis, och då kan det vara bättre att hitta en dagmatte eller annan lösning för hundpassning.